Nyhed

Volvo EX90 løfter Volvos standarder inden for sikkerhed til helt nye højder.

Volvo EX90 markerer begyndelsen på en ny elektrisk æra. Ambitionen er at blive et 100% elektrisk bilmærke inden 2030 samt at blive klimaneutral inden 2040.

Volvo EX90 er designet i tråd med det klassiske, skandinaviske design og lever op til Volvos princip om, at form følger funktion. Volvo EX90 er en elegant familiebil med moderne proportioner, der kombineret med den nyeste teknologi formår at optimere bilens sikkerhed, effektivitet og æstetik.

Den mest sikre Volvo til dato

Standardsikkerheden i Volvo EX90 er højere end i nogen anden Volvo. Bilen er udviklet til at forstå føreren og omgivelserne. Det handler om, at alle i bilen samt dem udenfor bilen skal føle sig sikre i trafikken.
Bilen har et usynligt sikkerhedsskjold både indeni og udenpå, der styres af Volvos seneste sensor-teknologi.
Sensorer såsom kameraer, radarer og LiDAR er forbundet til bilens styresystem. Det er NVIDIA DRIVE AI, som styrer Volvos interne software og giver et real-time 360-graders udsyn.
I modsætning til mennesker bliver Volvos sensorer ikke trætte eller distraherede. De er udviklet til at reagere, hvis du selv er uopmærksom et kort øjeblik eller reagerer for sent. LiDAR-sensoren kan registrere vejen foran dig både dag og nat, eller når du kører i høj fart på motorvejen. Den kan sågar registrere objekter flere hundrede meter foran dig og informere føreren i god tid, så vedkommende kan nå at reagere.
Indeni bilen er der specielle sensorer og kameraer, der kan måle dine øjnes koncentration. De bliver aktiveret af Volvos interne algoritmer. Teknologien gør det muligt for Volvo EX90 at registrere, hvis føreren er distraheret, søvnig eller ufokuseret. Det er en teknologi, der ikke tidligere har været tilgængelig i en Volvo. Bilen advarer først forsigtigt og senere mere insisterende. Den hjælper også, hvis det utænkelige sker, at føreren falder i søvn eller besvimer under kørslen. Her vil den intelligente teknologi sørge for at stoppe bilen sikkert og tilkalde hjælp. Volvo EX90 er den første Volvo nogensinde, der indeholder hardware, som gør bilen klar til at blive selvkørende i fremtiden.

Slank og kraftfuld,
gør hver køretur mindeværdig

Elektrisk rækkevidde Op til 600km
Opladningstid (hurtig opladning 10-80 % 250 kWh) 30min.
Ydelse 408hk
Acceleration (0-100 km/t) 5.9s

Tallene er foreløbige og stammer fra estimater og beregninger udført af Volvo Cars for Volvo EX90, og der er ingen garanti for disse resultater. Endelig typegodkendelse og bilens officielle WLTP-tal forventes sent 2023 Rækkevidden og energiforbruget under reelle forhold varierer afhængigt af køremåden og andre eksterne faktorer. Ladetiderne kan variere og afhænger af faktorer som udetemperatur, batteritemperatur, ladeudstyr, batteritilstand og biltilstand. Køretøjscertificering udestår. Fremtidig teknologi og funktionalitet er som beskrevet, og mulighederne kan variere. Alle funktioner er muligvis ikke tilgængelige på alle markeder og vil ikke være standard på alle markeder eller for alle modeller.

Google, Google Play og Google Maps er varemærker tilhørende Google LLC.

Teknologi med et formål

Volvo EX90 er ikke bare en ny bil, men en yderst avanceret computer på hjul. Og ligesom en smartphone eller bærbar computer er Volvo EX90 udviklet til at blive bedre over tid gennem softwareopdateringer i skyen.

Volvo EX90 indeholder sit eget styresystem, der bliver drevet af NVIDIA DRIVE AI platforms Xavier og Orin, der er udviklet af Qualcomm, mens Volvos egne ingeniører står bag bilens software. Styresystemet håndterer de fleste af kernefunktionerne i bilen, fra sikkerhed over infotainment til batteristyring.

Bilen kombinerer Qualcomm Snapdragon Cockpit-platformen med visualiseringskapaciteterne fra 3D-værktøjet, Unreal Engine, der er udviklet af Epic Games og anvendes i nogle af verdens største computerspil. På den måde får man lynhurtige software-kræfter og grafik i høj kvalitet på bilens skærme. Volvo EX90 er udstyret med en 14,5-tommer skærm til infotainmentsystemet. Det er bygget på Google Automotive og indeholder Google apps og en lang række tjenester – herunder håndfri-hjælp fra Google Assistant, Google Maps navigation og Google Play.

Alle skærme i Volvo EX90 hjælper føreren med at holde øjnene på vejen ved at give den nødvendige information på det nødvendige tidspunkt. Volvo EX90 vil også være trådløs kompatibel med Apple CarPlay. Gennem 5G-forbindelse har det aldrig været nemmere at installere de nødvendige apps på ens hjemmeskærm og få intuitiv navigation. Man kan også streame sin yndlingsmusik gennem det nye Bowers & Wilkins lydsystem med Dolby Atmos, der for første gang kommer i en Volvo. Lydsystemet er forbundet til 25 højtalere rundt om i kabinen, og for at give en endnu dybere lyd er der integreret højtalere i nakkestøtterne. Volvo EX90 kommer også med en telefonnøgleteknologi som standard. Dermed kan man benytte sin telefon som bilnøgle. Når man nærmer dig bilen, vil den automatisk blive låst op, starte en velkomstsekvens og indstille sig efter ens personlige profil.