• Volvo original forrude

    Vi har bygget din bil. Lad os fortælle dig, hvor vigtig din forrude er.

Et sikkert valg siden 1927

Siden den første Volvo blev produceret i 1927, har vi fokuseret på teknologi og innovation. I dag producerer vi nogle af verdens mest sikre biler, der alle indeholder smarte sikkerhedssystemer, som beskytter både dem i og uden for bilen. Vi har taget sikkerhedsbegrebet til nye højder og vist, at skandinavisk design og ingeniørkunst er i verdensklasse. Alt ligger i de små detaljer. Sammen komplimenterer de hinanden og skaber en unik bil, som vi er stolte over at sætte vores logo på.

En forrude med høje krav

En moderne forrude skal ikke kun beskytte imod vind og vejr. Den er også en meget vigtig del af bilens helhed og evne til at beskytte bilens passagerer, ved at være en integreret del af sikkerhedsburet. For at vi skal kunne opretholde vores høje sikkerhedskrav, er det vigtigt at forruden er af en høj kvalitet og monteret korrekt. Derfor bruger vi altid en Volvo Original forrude og forrudelim, når du skal have skiftet din forrude. Det betyder, at du altid kan føle dig tryg ved, at karroseriet er stabilt og at din bil er så tryg som ny.

Mere end bare en forrude

I nyere Volvo’er er forruden en vigtig del af vores sikkerhedssystemer, og udstyres med antenne, kamera og laser. Herfra styres vigtige funktioner bag vores sikkerhesdssystemer, såsom City Safety, Driver Alert System og Adaptive Cruise Control. Hvis du skal udskifte en forrude på en Volvo, der er udstyret med kamera og laser, er det nødvendigt at udskifte den med en forrude, der har de samme egenskaber som den originale forrude, der var specielt udviklet til din model. Bilens sikkerhedssystemer er nemlig meget følsomme over for glastykkelse og vægt, hvorfor den skal udskiftes med en original forrude. Følgende sikkerhedssystemer er blandt andet integreret i forruden: • City Safety • Adaptive Cruise Control • Driver Alert System • Lane Keeping Aid • Færdselstavlegenkendelse • Active High Beam • Pre-prepared safetybelts • Passenger Airbag Force Distribution

Grøn, gul eller rød zone?

Stenslag på forruden bør repareres så hurtigt som muligt for at undgå, at revnen vokser sig større og for at forhindre, at fugtigheden trænger ind og forstyrrer funktionerne i glasset. Stort set alle skader fra stenslag kan repareres. Af hensyn til sikkerheden kan det ske, at det er nødvendigt at udskifte forruden, afhængig af skadens omfang. Hvis stenslaget er sket i den grønne zone af bilens forrude, kan den repareres. Hvis skaden derimod er opstået i dele af den røde zone, skal forruden udskiftes. Hvis stenslaget er sket i den gule zone, må værkstedet vurdere, hvad den sikreste løsning er. Af sikkerhedsmæssige årsager, kan det også være nødvendigt at udskifte forruden på ældre biler. Allerede efter bilen har kørt 25.000 km. kan normal slitage betragteligt reducere førerens udsyn og mulighed for hurtigt at reagere i pressede situationer.

Ingen kender din Volvo så godt som os

På et autoriseret Volvo-værksted er din bil i trygge hænder. Vi har kompetencerne og den rette viden til at tage hånd om din Volvo, på bedst mulig måde. Når forruden skal repareres eller udskiftes, ved din Personlige Servicetekniker nøjagtig, hvad der skal gøres for at alt fungerer som det skal. Etter forruden er blevet udskiftet, er det vigtigt at kalibrere funktionerne til sikkerhedssystemerne. Når limen er størknet efter tre timer, aktiverer vi kalibreringsprogrammet og tager bilen med ud på en køretur. Her tester vi alle systemerne og sikrer, at din Volvo er i tip top stand – lige som da den kom fra fabrikken.

Læs mere om det glas, vi bruger

Andet bilglas

Glas og plastik findes overalt i bilen og skal vedligeholdes på samme måde som din forrude. Derfor skal du altid holde øje med sprækker og skader fra stenslag på eksempelvis forlygterne eller lygteglas, så det kan repareres hurtigst muligt. Forlygterne udsættes for ridser på samme måde som forruden, hvilket svækker lygternes kraft. På dit lokale Volvo-værksted kan du bestille slibning af forlygterne og ny UV-beskyttelse. Så bliver de lige så klare og tydelige, som da bilen forlod produktionsbåndet for første gang.

Den avancerede forrude

Vi har i mange år bygget vores biler med forruden som en integreret del af karosseriet. Forruden limes fast ved hjælp af specielle metoder og udgør en vigtig del af bilens styrke og egenskaber. De sidste år er vi begyndt at placere et antal sensorer øverst på forruden ved bakspejlet. Her finder du blandt andet laseren, som bruges til City Safety-teknologien med fuld automatisk bremsning. Også kamera, lyssensor og radar kan være monteret her, afhængig af hvilken Volvo-model, du har. Forrudens kvalitet og tilstand er derfor helt afgørende for din bils funktioner og sikkerhed. En Volvo Original forrude garanterer optimal funktion, forudsat at den monteres korrekt. Den skal blandt andet kalibreres, da en vinkelfejl på bare nogle få grader kan påvirke systemernes funktion.

Stenslag

Hvis din forrude udsættes for stenslag, skal den udskiftes eller repareres – afhængig af, hvor på ruden, skaden er sket, og hvor stor skaden er. Hvis skaden er sket i rudens kanter eller i nærheden af bakspejlet, skal den altid udskiftes, da revnen kan forstyrre sensorerne, som er monteret på den indvendige side af ruden ved bakspejlet. Stenslag i det direkte synsfelt kan repareres, hvis de er mindre end 15 mm. (gul farve). Skader på resten af forruden kan også repareres, hvis de er mindre en 25 mm. (grøn farve). Ved større skader i det direkte synsfelt (rød farve), skal forruden udskiftes. Det er altid en god ide, at have plaster til stenslag, som du kan påføre direkte på en eventuel skade. Det er med til at reducere risikoen for, at sprækken vokser sig større.